UPUTE ZA ODŽAVANJE

 

 UPUTE ZA ODRŽAVANJE

Kupovinom JELD-WEN vrata dobili ste proizvod sa visoko kvalitetnom površinom. Primjenom probranih materijala i lak sistema naša vrata ostaju trajno atraktivna a sama površina vrlo jednostavna za održavanje. Sljedeće upute bi Vam trebale pomoći da još dugo budete zadovoljni sa svojim vratima.


 DRVO JE PRIRODNI PROIZVOD

Razlike u strukturi i farbi same završne obrade su normalna pojava i nemoguće ih je izbjeći kod prirodnih materijala kao što je drvo i kao takvi nisu osnova za reklamaciju. Individualna struktura čini površinu od pravog drveta jedinstvenom. Također nije moguće reklamirati bijelo lakirane površinske slojeve zbog različitih osnovnih materijala i djelovanja svjetlosti na građevinskim objektima, moguće su eventualne sitne razlike u boji i sjaju. Kao čisto prirodni proizvod drvo "radi", kod određene promjene temperature i veće koncentracije vlage u zraku može doći do lagane deformacije posebno ako su vrata ugrađena u kupaonice i slične prostore.


ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE
  
Postupajte prema vratnim krilima i dovratnicima kao prema dijelovima namještaja. Drvo reagira na svjetlost mijenjanjem boje. Ljepila i otapala uništavaju površinu zato oprezno postupajte sa naljepnicama i ljepljivim trakama. Izbjegavajte agresivna sredstva za čišćenje koja oštećuju površine. Za čišćenje blago zamazanih površina dovoljna je vlažna krpa za otklanjanje nečistoće. Kod jače zamazanih površina upotrijebite blagu sapunicu, nikako ne upotrbljavajte jaka sredstva za čišćenje jer postoji opasnost od trajnog oštećenja površine. Izbjegavajte sredstva za poliranje namještaja. Pretjeranim poliranjem dolazi do začepljenja pora na samoj površini vrata kao i promjene boje posebno kod imitacije drvenih površina (Lamikor/Dekor).


RETUŠIRANJE I POPRAVCI 
 

Nažalost postoji mogućnost da prilikom preseljenja kao i svakodnevnog korištenja dođe do malih oštećenja vrata i dovratnika. Uobičajno je da se takva  oštećenja saniraju malim pomagalima.  Trgovci u tu svrhu nude široku paletu prikladnih proizvoda. Kod većih oštećenja potrebno je obratiti se stolaru.